Gå til hovedinnhold

Hva er akne? En omfattende oversikt over akne, kviser og hudormer: Symptomer, årsaker, behandlingsalternativer.

Med alt dette snakket om akne, kan vi like godt prøve å definere tilstanden litt. Akne er det ofte brukte navnet på porer som er tilstoppet av talg (også kjent som whiteheads og blackheads), kviser, knuter eller cyster som kan vises i ansikt, nakke, skuldre, bryst, rygg, overarmer og øvre ben.

De fleste tenåringer og en god del voksne lider av akne i mer eller mindre lengre perioder. Tilstanden er ikke begrenset til noen aldersgruppe, rase eller kjønn. Det påvirker hundrevis av millioner mennesker over hele verden. De største problemene med kviser er det ubehagelige utseendet til kviser og arrene de kan etterlate seg.

Typer av kviser

Selv om kviserer den desidert vanligste formen for kviser og den de fleste sannsynligvis vil møte eller lide av, bør du vite at det også finnes andre former for. Den enkleste formen er acne vulgaris, som kun inneholder komedoner, den enkleste av lesjonene.

Lesjoner er små hudflekker som er påvirket av akne, selv om begrepet "lesjon" ikke er begrenset til endringene som produseres av akne i hudvev. Akne lesjoner er den ytre formen for komedoner, talgfolliklene tettet av overflødig talg.

Komedoner er kjent som hudormer og whiteheads, avhengig av om poren er åpen eller ikke. Hudormer er porer hvis utstrakte åpninger er blokkert av en blanding av keratin og talg som er svertet på overflaten. Whiteheads er lukkede porer fylt med sekretet fra talgkjertelen som svulmer opp under vevet.

Komendoner er det vanlige målet for plukking og klemming. Å åpne en follikkel i mindre enn sterile forhold i hjemmet ditt vil imidlertid sannsynligvis resultere i en lett infeksjon. En åpen pore er et inngangspunkt for alle typer bakterier.

Papules – Papulen er en liten, solid, vanligvis inflammatorisk forhøyning av huden som ikke inneholder puss. Svært små papler kan også vises i klynger, på grunn av vevets respons på akne.

Pustuler – Pustler er små betente forhøyninger av huden som er fylt med puss. Puss er en kombinasjon av bakterier, hvite blodceller og døde hudceller. Pustler dannes vanligvis rundt talgfollikler og hår.

Maculae – En macula er en rød flekk på huden etterlatt av en akne lesjon. Makulae er flate, røde og skiller seg ut mot huden rundt. En gruppe maculae gir ansiktet et betent aspekt.

Knuter – Knuten er en solid lesjon, en av de mest smertefulle lesjonene forårsaket av akne. Noduler har en tendens til å strekke seg inn i de dypere lagene av huden og er kjent for å føre til vevsødeleggelse. De kan være svært smertefulle å fjerne og etterlate arr. Nodulær akne er en alvorlig form for akne som kun behandles med isotretinonin.

Cyster – Cyster er lesjoner formet som kapsler og inneholder flytende eller halvflytende puss som ligner på pustler. Imidlertid er cyster større enn pustler og kan bli infisert. Cyster strekker seg også dypere inn i huden og etterlater arrvev. Nodulocystisk akne er sannsynligvis den verste typen akne som er kjent for mennesker. Det er motstandsdyktig mot behandling og reagerer kun på isotretinoin, stoffet som er hentet fra vitamin A.

Hvem får akne?

Tro det eller ei, nesten alle i verden får kviser. Når kroppen skifter til høyere gir og puberteten begynner i alderen av 12 begynner hormonene å ta over. Det spiller ingen rolle om du er mann eller kvinne. Det spiller ingen rolle hvor du kommer fra og hvem foreldrene dine var. Jeg har aldri hørt om en person som hadde holdt seg lytefri i alle årene av sitt liv. Enten det er mat eller forurensning, er det noe som vil forstyrre hormonbalansen din før eller siden.

Mer enn 40 prosent av alle tenåringer utvikler tilfeller av akne som er alvorlig nok til å rettferdiggjøre medisinsk behandling. De fleste tilfeller løses vanligvis uten behov for fancy behandlinger, selv om det kreves mer enn én tur til legen. Imidlertid har moderne vitenskap produsert et bredt spekter av reseptbelagte og reseptfrie aknemedisiner for å hjelpe folk med å håndtere akne. uten unødvendig smerte.

Imidlertid kan ikke alle aknetilfeller behandles så enkelt. Kviser kommer og går av seg selv, mellom tolv og tjuetre år, men noen utvikler alvorlige former for akne, mens andre får akne for første gang som voksne. Dette er mest tilfelle for menn. På grunn av det høyere nivået av androgener i systemene deres, er det langt mer sannsynlig at menn lider av akne enn kvinner. Hos kvinner er akne assosiert med deres fruktbarhetssyklus og de hormonelle endringene det medfører.

Mens de fleste tilfeller av akne er begrenset til ansiktshuden, opplever de fleste som lider av denne tilstanden i det minste en og annen hudorm eller kvise nedover armene, på ryggen, brystet eller til og med på baken.

Årsaker til akne

Faktum er at akne er et resultat av overaktive hormoner. Og dagens miljø har skapt så forferdelige hormonelle ubalanser at kroppene våre sliter bare med å fortsette å jobbe med 100 % effektivitet.

Vi har tusenvis av veldig fine hår i ansiktet, brystet og øvre del av ryggen. Under huden vår, og festet til hver av disse hårsekkene, er talgkjertler, som produserer et oljeaktig stoff som kalles talg. Normalt er talg en god ting da det hindrer huden vår i å tørke ut, får huden til å gløde og holder den myk og smidig også.

Men akne er forårsaket av overaktiviteten til disse kjertlene som deretter produserer for mye talg og skiller ut de fete stoffene på huden vår.

Gjennom tidene betyr utbruddet av puberteten og de naturlige endringene i ungdomskroppen at det skjer hormonelle endringer. Kvinner utsettes også jevnlig for økt hormonell aktivitet frem til overgangsalderen.

Men det er nå velkjent at miljøet vårt har hatt en enorm innvirkning på oss - vår størrelse, vekt, vekst- og aldringsmønster, fruktbarhet og generell helse påvirkes av mengden forurensning og kvaliteten på luften vi puster inn, av mengden av UV-stråler fra solen, av maten vi spiser og av vannet vi drikker og bader i.

Kjøttet og meieriproduktene vi spiser inneholder vekststeroider. Spor av plantevernmidler er på nesten all frukt og grønnsaker vi spiser. Produkter som hvete og sukker kommer fra genmodifiserte avlinger. Vannet vårt inneholder kjemikalier som dreper skadelige organismer som kan gjøre oss syke.

Nivået av hormoner i kroppen vår er hovedsakelig ansvarlig for å få kjertlene til å produsere et overskudd av olje. Til slutt kombineres dette med ujevn utskillelse av døde hudceller og ender opp med å tette porene våre.

Når porene våre blir tette, forårsaker dette hudormer og whiteheads, som kan holde seg tette i porene våre i årevis. Mer alvorlige akneproblemer, som kviser, knuter og cyster, dannes når bakterier blir en del av blandingen.

En bakterie kalt Propionibacterium acnes lever normalt ufarlig på huden din, men når overflødig olje begynner å tette opp porene, lever den av talg og produserer kjemikalier og enzymer som forårsaker en respons fra kroppens immunsystem. Huden blir betent og kan da føre til utbrudd av kviser, smertefulle knuter (under huden) eller cyster. Kviseknuter og cyster kan sprekke, og spre infeksjon i hudvev som deretter kan resultere i dype og permanente arrdannelser.

Du kan umulig kontrollere alle faktorene som forårsaker akne, men det finnes aknebehandlingssystemer som er spesielt utviklet for å kontrollere aknefremkallende bakterier internt og eksternt.

Den sosiale virkningen av akne

Den sosiale virkningen av akne er enorm. Det ubehagelige synet av kviser får mange mennesker til å løpe til det nære apotek eller apotek på grunn av den opplevde innflytelsen akne har i sosiale relasjoner. Hvert år brukes hundrevis av millioner av dollar hvert år rundt om i verden på anti-akne-produkter av mennesker på fem kontinenter.

Kviser er en av de mest plagsomme vår tids forhold. Mens de fleste som lider av akne ikke opplever noen form for fysisk ubehag, veier de opp for dette ved psykologisk arrdannelse. Denne effekten har ikke blitt studert i dybden fordi akne er en vanlig, ikke-truende tilstand som kommer og går av seg selv, og eventuelle psykologiske effekter knyttet til den ble ikke sett på som spesielt viktige.

Imidlertid har akne en sterkere enn antatt innvirkning på livene til mennesker i dag. Studier utført av forskere viste at personer som lider av akne også viser:

  • Lav selvtillit
  • Frustrasjon
  • Følelser av utilstrekkelighet
  • Depresjon
  • Vekter å sosialisere
  • Lav selvtillit

Disse effektene utløses av den negative effekten akne har på utseendet og den resulterende frykten for negative reaksjoner fra andre. Folk som lider av akne kan ende opp med å leve utilfredsstillende liv og mislykkes i skole, jobb og sosial omgang.

Voksenakne

Ofte kalt den mørke siden av akne, akne for voksne er et av de pinlige temaene blant voksne, hovedsakelig fordi de fleste blir kvitt det naturlig når de blir eldre. Offisiell statistikk viser at akne rammer 25 prosent av alle voksne menn og 50 prosent av voksne kvinner på et tidspunkt i livet. Det gjør det til et ganske stort problem, spesielt i dagens verden, hvor det sosiale livet er veldig viktig og fysisk utseende spiller en avgjørende rolle i alles karrierer. Et ansikt fullt av røde flekker er ille nok for en tenåring, men uendelig mye verre for en voksen.

En av de første tingene som kan hentes ut fra de statistiske dataene er det faktum at akne ikke akkurat er uvanlig blant voksne. Voksenakne deles vanligvis mellom alvorlige tilfeller av akne som aldri forsvant og oppblussing av sovende akne hos personer i alderen 30 til 40. Det er også tilfeller der folk utviklet akne for første gang som voksne, selv om slike tilfeller er noe sjeldne og utløses hovedsakelig av kjemikalier eller kronisk fysisk press på huden. Årsakene til voksen akne er ikke helt forstått av vitenskapen. Det antas at hormoner er ansvarlige for en viss del av tilfellene, noe som betyr at noen mennesker klarte å begrense akne med hormonbehandling. I alle fall, voksen akne garanterer en tur til legen.

Uavhengig av røtter, har voksen akne samme M.O. som de vanlige formene. Talg, et oljeaktig stoff som skilles ut av talgkjertlene festet til hårsekkene, blander seg med døde hudceller og tetter til follikkelen. Dermed begynner bakterier å trives i det lukkede miljøet og follikkelen svulmer opp med hvite celler og bakterier som dreper hverandre inne. Forsøk på å løse situasjonen ved å klemme opp kvisene har også en tendens til å forverre situasjonen ved å utsette ubeskyttet kjøtt for flere bakterier.

Voksne som lider av akne bør unngå sterke rengjøringsmidler som inneholder sterke kjemikalier. Kvinner bør også være forsiktige med sminken, mens menn bør prøve å barbere seg uten å skade huden i prosessen. Eksponering for støv og forurensning er en annen ting som bør unngås, og huden bør holdes så ren som mulig uten å overdrive.

Varige effekter av ungdomsakne

Tenårene er en prøvende tid for hver tenåring. Selv om alle bekymringene til voksenlivet fortsatt er langt inn i fremtiden, er ikke tenåringer akkurat fornøyde. Barndommens uforsiktighet og uvitenhet gir rom for opprør og spørsmål om ens plass under solen. Leter du etter sin egen vei gjennom livet føler tenåringer seg ofte usikre og misforstått. Dessverre, hvis letingen etter et sted i verden ikke er nok, må tenåringer også håndtere hudproblemer, som akne. Denne skjemmende tilstanden er forbannelsen til mange tenåringer på grunn av effektene den har på psykologisk nivå.

Det skal ikke mye til for å fremme et negativt selvbilde hos en tenåring. De fleste av dem er i det minste noe usikre på sitt ytre utseende på grunn av ulike reelle eller imaginære skavanker. Men en reell tilstand som forårsaker ekte ubehag og markerer et ungt ansikt, er noe helt annet. Det skjøre selvbildet og selvrespekten til tenåringer er hardt presset til å takle presset fra andres meninger og sammenligningene med ulike rollemodeller som tenåringer finner for seg selv. I ekstreme tilfeller blir det negative selvbildet til selvhat, og den skjemmende tilstanden blir sett på som et grusomt instrument for selvstraff for ikke å heve seg til en eller annen standard.

Unge mennesker lever i små verdener. Foreldre, venner og den amorfe gruppen av halvkjente skolekamerater er grensene for deres sosiale liv. Naturligvis har tenåringer en tendens til å legge større vekt på ros eller kritikk som kommer fra vennene deres eller skolekameratene, med den begrunnelse at foreldre elsker deg uansett og er skjebnesvangre. Men siden tenåringer kan være veldig grusomme mot hverandre, er kritikken av skolekamerater ofte uvennlig og ment å såre. Dette tjener til å øke følelsen av angst og stress, noe som resulterer i tilbaketrekning fra det sosiale miljøet til en privat verden av smerte og skam.

Unge mennesker er fryktelig seriøse når det gjelder ytre ytre og kritikk. De er fortsatt borte fra alderen da mennesker kommer over seg selv og er ikke lenger interessert i hva andre sier eller tenker. Å skjule kroppen eller ansiktet og skamme seg bare fordi noen andre sa at dette er tingen å gjøre er en feil, og tenåringer bør få hjelp til å se dette. Akne kan beseires med utholdenhet og ved å bruke de riktige produktene. Imidlertid må de psykologiske effektene av akne også bekjempes, ellers kan de aldri forsvinne. Den unge mannen som hatet seg selv for å ha kviser i ansiktet vil bli en voksen som hater seg selv for å være litt overvektig eller ikke tjene like mye penger som en kollega.

Følelsen av ubehag og skam med seg selv går ikke alltid over i tide. Noen ganger finner den bare et nytt problem for å fungere som strømkilde. Dette er den varige effekten av akne: et dårlig selvbilde, en mangel på selvtillit og en følelse av å være i en ulempe når man sammenligner seg med andre mennesker. Disse stemningene og tankegangene kan ødelegge enhvers sosiale liv, og ofte er de også i veien for faglig utvikling. Dessverre er akne ikke bare huden dyp. Dette er hovedgrunnen til at du bør finne aknebehandlingen så snart du trenger en.

aknearr

aknearr er merkene som etterlates av lesjoner som hadde ikke grodd eller hadde blitt betent. Deres størrelse, frekvens og type avhenger av ulike genetiske faktorer, som er spesielle for hver person. Noen personer er mer sannsynlig å se arr dannes på huden deres, på grunn av deres arv og hudfarge. Dette er grunnen til at mange ønsker å sørge for at lesjonene deres vil leges ordentlig.

Det er bare to typer aknearr. Det enkleste arret er ikke noe mer enn en hudflekk som har en brun, rosa eller lilla farge, vitnesbyrd om det faktum at en kvise hadde vært der. Den andre typen kalles isplukkarr og det er et lite hull i huden der lesjonen pleide å være. Arr etterlates vanligvis bare av betente lesjoner, som pustler, knuter eller cyster. Å åpne en comedo kan imidlertid resultere i en betent lesjon og et arr.

Pigmenterte arr er resultatet av hudens egen prosess med å gjenoppbygge den naturlige fargen i det helbredende vevet. Konsentrasjonen av pigment kan senkes med ulike typer behandlinger, som blekekremer, lotioner eller laserkirurgi. Valget av reseptfrie produkter bør avhenge av typen og alvorlighetsgraden av akne. Hvis du ikke er sikker på hva du skal velge, snakk med en hudlege.

Milde aknearr tar opptil seks uker før de forsvinner. Hvis de reseptfrie akneproduktene ikke virker, snakk med legen din igjen og han eller hun vil anbefale deg en sterkere behandling for arr, muligens til og med kremer basert på retinoider. Dette gjøres for å forhindre oppblussing av akne og for å fremme utskillelsen av hudceller i og rundt arrene.

Det neste nivået i behandling av aknearr er kjemisk peeling av huden din. Lykolsyre, salisylsyre eller melkesyre brukes til å skrelle bort det skadede øverste laget av huden og utløse dannelsen av et nytt og jevnere lag. Denne prosedyren kan være gunstig selv for aktiv akne. Peeling utføres vanligvis over en periode på uker eller måneder og er for det meste effektive mot pigmenterte arr.

Den andre typen aknearr behandles oftere med dermabrasjon eller laserresurfacing. Dermabrasjon betyr at det øverste laget av huden fjernes ved hjelp av en høyhastighets roterende stålbørste eller diamantbelagt stein. Denne prosedyren krever mer enn én økt for hvert arr og har ulempen ved å ikke fjerne arret i det hele tatt. Det gjør det rett og slett mindre synlig.

En bedre behandling for aknearr er laserresurfacing av huden. I likhet med effekten av soleksponering, bruker leger det konsentrerte lyset fra laserstrålen til å brenne av en mindre eller større del av det øverste laget av huden. Mange hudleger og kosmetiske kirurger anbefaler denne prosedyren fremfor dermabrasjon.

Den beste måten å ta vare på problemet med aknearr er å bruke en aknebehandling som virkelig kan hjelpe kroppen din med å få slutt på den grunnleggende årsaken til akne og ganske enkelt forhindre arr i det hele tatt.

Variasjoner av alvorlig akne

Alvorlige former for akne rammer få mennesker. Imidlertid utgjør de store vanskeligheter for menneskene som lider. De er ekstremt skjemmende og kan forårsake psykologiske effekter på den lidende.

Acne conglobata er en kronisk og alvorlig form for acne vulgaris (vanlig akne). Det er vanligvis preget av dype abscesser, alvorlig betennelse, alvorlig skade på huden, arrdannelse, hudormer er vanligvis iøynefallende og utbredt. Det vises ofte i ansiktet, brystet, ryggen, lårene, overarmene og baken. Det rammer vanligvis de som har en alder mellom 18-30 år.
I acne conglobata dannes inflammatoriske knuter rundt flere komedoner, som gradvis øker i størrelse til de brytes ned og løsner puss. Dype sår kan dannes under knuter, noe som fører til keloid-type arr, og skorper kan dannes over dypt sårformede knuter

Akne conglobata kan innledes med aknecyster, papler eller pustler som ikke gror, men i stedet forverres raskt. Noen ganger blusser akne conglobata opp i akne som hadde vært i dvale i mange år.

Acne fulminans er en plutselig oppstart av svært ødeleggende betennelse, som vanligvis rammer unge menn. Symptomer på alvorlig nodulocystisk, ofte sårdannende akne, verkende ledd og feber er tydelige. Det kan skyldes mislykket behandling av acne conglobata. Det reagerer ikke godt på antibiotika, så accutane og orale steroider er normalt foreskrevet. Kortikosteroider eller ikke-steroide antiinflammatoriske medisiner kan gis for å redusere betennelse. Angrep av akne fulminans kan gjenta seg, og pasienten kan utvikle akne som krever langvarig behandling med isotretinoin.

Gram-negativ follikulitt er en komplikasjon ved misbrukt og langvarig bruk av antibiotika. Pasienter med denne typen akne behandles vanligvis med accutane siden det er kjent for å være effektivt mot gramnegative bakterier. Ordet "Gram" refererer til en blå farge som brukes i laboratorier for å oppdage mikroskopiske organismer. Enkelte bakterier farges ikke blått og kalles "Gram negative."

Pyoderma faciale er den typen akne som rammer kvinner som hovedsakelig tilhører aldersgruppene 20-40. Det er begrenset til ansiktet, vises plutselig som både dype og overfladiske cystiske lesjoner i ansiktet med sammenkoblede "tunneler" mellom cyster, rødlig betennelse i huden og lett hevelse (ødem) i huden, vedvarer sjelden mer enn et år eller så, og er ikke assosiert med fet hud.

Hudpleietips for personer som lider av akne

Vær forsiktig

 Det første du må huske er at du må være forsiktig med ansiktet ditt. Ikke vask ansiktet med varmt eller kaldt vann. Bruk lunkent vann og et mildt rengjøringsmiddel to ganger om dagen og etter treningsøkten på treningsstudioet, i tilfelle du trener. Unngå vanlig såpe og andre slike produkter som er fylt med sterke kjemikalier. Hvis du ikke er kjent med rensemidler, spør en lege om råd.

Vask ansiktet forsiktig og skyll grundig. Putt ansiktet ditt tørt og unngå å skrubbe. Skrubbing kan åpne tusen usynlige lesjoner i huden din som er den perfekte grobunnen for bakterier.

Hold hendene unna huden din

Selv om det er mot instinktene dine, må du lære å holde hendene unna kviser og andre lesjoner. Å klemme kviser er en dårlig idé, med mindre det utføres under sterile forhold av en lege.

For gutta

Hvis du må barbere deg, så vær veldig forsiktig med det. Kjør en test på deg selv og se hvilken type barberhøvel som er best for deg. Jeg vil si at elektriske barberhøvler er tingen å bruke hvis du lider av akne, men hver mann vet bedre hva som fungerer i hans tilfelle. Barber forsiktig og unngå å åpne opp eksisterende lesjoner.

For jentene

Kosmetikk er en av de mindre røttene til akne. Hvis du går gjennom en aknebehandling, velg kun oljefri kosmetikk, ellers er den gode effekten bortkastet. Du bør også kjøre tester på deg selv og se hvilke kosmetikk som ikke tetter porene dine. Se opp for bivirkninger hvis du bruker produkter hvis etiketter sier "designet for ikke å tette porene".

Hold deg unna solen

Ja, en solbrun ville se nydelig ut på deg, men du bør lære deg å klare deg uten en stund. Risikoen for soleksponering er ikke akseptabel når du innser at solen ikke kurerer akne. UV-stråler tørker ganske enkelt de ytre lagene av huden din og får den til å flasse bort. Men når du er borte fra solen, vil akne komme tilbake. Langvarig eksponering vil også gjøre deg til en viss kandidat for hudkreft.

Kviser er et stort problem: Hvordan finne aknebehandling?

Kviser , mest kjent som kviser, er forbannelsen av nesten alle ansikter og det verste marerittet for de som er for uheldige til å lide. Hvordan kurere disse kvisene?

Det er den vanligste hudsykdommen i dag. Bare i USA er nesten 60 millioner mennesker infisert med akne, hvor 85 prosent av tenåringer lider av det.

Kviser er en lidelse som skyldes virkningen av hormoner på hudens oljekjertler (talgkjertler), som fører til tette porer og utbrudd av lesjoner som vanligvis kalles kviser eller kviser. Akne lesjoner oppstår vanligvis i ansikt, nakke, rygg, bryst og skuldre.

I motsetning til den populære troen, er akne ikke bare en tenåringssykdom. Det er en sosial bane og kan være opprørende og skjemmende i visse tilfeller. Det har en betydelig økonomisk innvirkning, ettersom folk bruker mye penger på reseptfrie og reseptbelagte behandlinger og terapier.

Aknetilfeller varierer fra milde til alvorlig skjemmende. Det spenner fra komedoner (hudormer og whiteheads) til knuter og cyster. Her er flere aknebegreper som kan hjelpe deg å forstå akne bedre.

Comedo eller Comedones er ganske enkelt en plugget og forstørret hårsekk. Når en comedo er åpen, kalles den vanligvis en hudorm. Når det er lukket eller dypt inn i huden, kalles det vanligvis whitehead. Whiteheaden er forskjellig i farge fra hudormen fordi åpningen av den tette talgfollikkelen til hudoverflaten er lukket eller veldig smal, i motsetning til den utstrakte follikkelåpningen til hudormen. Verken hudormer eller whiteheads skal klemmes eller plukkes åpne, med mindre de er ekstrahert av en hudlege under sterile forhold. Vev som er skadet ved å klemme eller plukke kan bli infisert av stafylokokker, streptokokker og andre hudbakterier.

Papler er betente lesjoner som vanligvis vises som små, rosa kuler på huden og kan være ømme å ta på. En gruppe veldig små papler og mikrokomedoner kan være nesten usynlige, men ha en "sandpapir" følelse å ta på. En papule er forårsaket av lokalisert cellulær reaksjon på prosessen med akne.

Pustler er papler toppet av pussfylte lesjoner som kan være røde ved bunnen. En pustel som dannes over en talgfollikkel har vanligvis et hår i midten. Aknepustler som leges uten å utvikle seg til cystisk form, etterlater vanligvis ingen arr.

Noduler er solide, kuppelformede eller uregelmessig formede lesjoner. De er ofte preget av betennelse, strekker seg inn i dypere lag av huden og kan forårsake vevsødeleggelse som resulterer i arrdannelse. En knute kan være veldig smertefull. Nodulær akne er en alvorlig form for akne som kanskje ikke reagerer på andre behandlinger enn isotretinoin.

Cyster kan se ut som knuter, men er pussfylte, svært smertefulle og kan forårsake arrdannelse. De er vanligvis beskrevet som å ha en diameter på 5 mm eller mer.

Er du lei av å se i speilet og se de samme stygge flekkene og flekkene? Irritert over at du aldri kan gå ut og ha det hyggelig fordi folk stirrer hele tiden? Da høres det ut som på høy tid at du gjør noe med det. Det finnes en rekke pålitelige aknebehandlingssystemer som angriper både årsakene til og virkningene av akne hvor som helst på kroppen din.

Ulike aknebehandlinger

Kviser er den vanligste hudlidelsen kjent i dag. Her er noen av de forskjellige aknebehandlingene som vi har samlet for deg.

Vask ansiktet ditt to ganger om dagen (høyst tre ganger) med skånsom og ikke-parfymert rengjøringsmiddel. Unngå å bruke såper da de inneholder sterke kjemikalier og ingredienser som kan skade huden din.

Unngå å berøre ansiktet ditt. Slutt å legge hendene for ansiktet ditt! Jeg er ofte skyldig i at dette hviler hånden på siden av hodet mitt mens jeg leser. Også å gni eller spenne haken er et annet vanlig problem når du tenker. Unngå å gni, berøre eller skrape huden med hendene. Hendene dine inneholder mange bakterier som kan forårsake akne-oppbluss. Det er sannsynligvis noe av det vanskeligste å unngå siden mye av hånd-til-ansikt-kontakt gjennom dagen vi er bevisstløse. Gjør det til en vane å unngå håndkontakt og vær bevisst på det i løpet av dagen for å unngå bakterier.
Unngå fristelsen til å plukke, stikke og klemme akne. Dette vil sende infeksjonen dypere inn i huden og kan forårsake alvorlig arrdannelse.

For mild til moderat akne kan du bruke reseptfrie lokale salver, løsninger, lotioner eller geler som inneholder benzoylperoksid, salisylsyre eller azelainsyre som et alternativ til benzoylperoksid. Benzoylperoksid er best til å drepe P. acnes og kan redusere oljeproduksjonen. Resorcinol, salisylsyre og svovel hjelper til med å bryte ned hudormer og whiteheads. Salisylsyre bidrar også til å redusere utskillelsen av celler i folliklene i oljekjertlene.

Aktuelle antibiotikaløsninger og lotioner kan også brukes.

Tea tree olje er et naturlig antibiotikum og antibakterielt middel og virker uttørrende på huden. Det holder P. Acnes-bakteriene i sjakk sammen med avtagende ansiktsfethet, noe som gjør denne oljen til en verdifull investering.

Svovel hjelper til med å helbrede eksisterende flekker ved å fjerne blokkering av porene.

Alfa- eller beta-hydroksylsyrer (AHA eller BHA) virker ved å holde huden eksfoliert. Glykolsyre, den mest kjente av flokken, er en nyttig adjuvant terapi for mild akne. Mandelsyre, en mindre kjent, men en som kombinerer de keratolytiske egenskapene til glykolsyre, med naturlige antibakterielle egenskaper som bidrar til å redusere tilstedeværelsen av P. acnes, kan betraktes som en mer effektiv alfa-hydroksylsyre i behandling av aknelesjoner. Det er også mye mindre irriterende enn glykolsyre, en faktor som kan være svært viktig for de med sensitiv hud som ikke er i stand til å bruke andre midler som Retin-A, benzoylperoksid, svovel eller salisylsyre. Det er effektivt for å behandle milde tilfeller av akne alene, og kan med hell brukes sammen med andre terapier for moderat akne.

Disse behandlingene er vanligvis bare effektive for milde til moderate akneproblemer. Effektiviteten tar vanligvis flere uker eller omtrent tre til seks måneder å bli lagt merke til. For mer alvorlige og alvorlige aknetilstander, ikke nøl med å konsultere hudlegen din.

Hvis du føler at det er en bedre løsning på akneproblemene dine, har du rett. Du kan prøve Acne Treatment Systems. Urtepillene dreper bakterier, de dype ansikts- og kroppsvaskene åpner opp porene og renser, beskyttelseskremen fungerer som et skjold for huden din.

Hvordan forebygge akne 

Ingen vil ha akne. Hver person med akne ønsker å bli kvitt den. Alle ønsker å forhindre akne. Dessverre er det ikke alle av oss som vet hvordan vi kan forebygge akne. Det er ingen mirakelkur som vil "eliminere akne på 3 dager". Det er ikke noe mirakel. Men det finnes behandlingsprodukter som vil hjelpe deg med å behandle akne. Du bør imidlertid være klar over at du kan forhindre at akne dukker opp.

Fakta om akne

Fakta nummer én. Kosmetikkindustrien tjener milliarder av dollar på den offentlige søken etter flott hud. De bruker pengene til å annonsere og forevige produktene sine. Ikke la deg lure av hypen.

Fakta nummer to. Det er mange faktorer som bidrar til tilstopping av porene: som dehydrert hud, feil rensing, overdreven oljeproduksjon, overdreven oppbygging av døde hudceller, hormoner, overdreven svette, skittent arbeid eller lekemiljøer, genetikk, sminke, fingrene i ansiktet, allergiske reaksjoner, en diett med høyt sukkerinnhold og mange andre.

Fakta nummer tre. De fleste urenheter i huden skyldes tilstoppede porer, så den beste måten å få den vakre huden på er å rydde opp porene.

Hvordan forebygge akne

1. Unngå oljebaserte produkter som ansiktskremer, vask og kosmetikk. Se etter produkter som er "ikke-komedogene", det betyr at det ikke vil tette porene dine.

2. Ikke bruk et stramt pannebånd, baseballhatt og/eller hjelm når du trener eller driver med sport, og sørg for at du vasker de svettevåte tingene hver gang du bruker dem.

3. Hold huden hydrert og fuktig, slik at cellene dine kan fungere skikkelig. Fukt ansiktet ditt med milde, ikke-komedogene fuktighetskremer for å holde det hydrert. Fuktighetsgivende er en nødvendighet. Igjen, produktet med minst mengde kjemiske tilsetningsstoffer er det beste. Bruk alltid en lett fuktighetskrem i ansiktet etter rens.

4. Rens porene med en alkoholfri toner eller hudbalsam på bomullsboller. Ikke prøv å skrubbe hardt, ellers vil du strippe og skade huden din. Selv etter å ha skylt ansiktet ditt, hvis du ikke fjerner resten av rensemiddelet og løsnede ruskrester, kommer du bare til å legge dette rusket dypere inn i porene når du legger serum og fuktighetskremer på toppen. Den absolutt beste måten å utføre denne dype pore-rensingen på er med en alkoholfri toner eller hudbalsam på bomullsboller. Det er ingen grunn til å skade huden din ved kraftig skrubbing eller sterke syrer, bare tørk av med fuktige bomullsboller til den siste bomullen blir helt hvit.

5. Astringenter, salisylsyre, retinsyrer og glykolsyrer jobber alle for å forhindre at porene tettes. Vær oppmerksom på noen aktive ingredienser som benzoylperoksid, disse ingrediensene kan forårsake store bivirkninger.
Så der, det er svært enkle trinn for å eliminere eller redusere problemet ditt, start i dag. Skjønnhet starter med huden din.

Dette er 5 viktige tips. Det er enda flere, og ikke glem å vurdere aknebehandlingsproduktene.

Urtebehandlinger for akne

Det finnes noen urtebehandlingsprodukter for akne som kan hjelpe deg med å holde huden sunn. La oss ta en titt på ingrediensene deres.

 

løvetann (rot)

En så utbredt urteaktig plante som løvetann av solsikke eller Asteraceae-familien er kjent for avgiftende egenskaper. Derfor fungerer den perfekt når hudflekker behandles med dens hjelp.

Denne vanlige buksen på gårdene våre inneholder mange stoffer som er nyttige for kroppen vår: kolin, bitre forbindelser, inulin, kalsium, kiselsyre, natrium, svovel og kalium som også er sterkt konsentrert i de friske bladene.

Purple Coneflower (pulver)

Echinacea stimulerer immunsystemet ettersom det bidrar til produksjon av klare hvite blodlegemer. Det gjør også celleveggene sterkere, derfor er personen mindre utsatt for risiko forårsaket av virus og bakterier. De klarer ikke å bryte gjennom veggene som er godt beskyttet. Slik kan du bry deg om at huden din holder betennelsestilstander i sjakk. Planten vokser som villblomst i Canada og USA. Foreløpig finnes den også i Europa og Asia samt en kulturplante.

Denne planten er også god mot forkjølelse og influensa på grunn av dens immunstyrkende egenskaper. Det bør tas oralt. Når den påføres lokalt, behandler den slike hudsykdommer og eksem, psoriaser og insektbitt. På grunn av sine antimikrobielle egenskaper, kan Coneflower hemme bakterier og bremse opp dannelsen av puss.

Burdock (rot)

Burdock vokser nesten overalt: i Nord-USA, Asia og Europa. I evigheter har bladene og røttene blitt brukt til å behandle nesten alle hudplager og sykdommer som akne, eksem, hudkreft og andre. Burdock hjelper til med å gjenopprette glatt hud og har en mild antibiotisk effekt.

Yellow Dock (root)

Denne flerårige blomstrende planten er kjent som en generell systematisk toner. Bladene er en utmerket kilde til vitamin A, protein, jern og kalium. Det er vanligvis kombinert med sarsaparilla i salver, kremer og avkok mot kroniske hudsykdommer, for eksempel psoriaser, eksem, hudutslett. Kombinasjonen av disse to plantene er effektiv på grunn av kombinasjonen av den snerpende tannien og purgative antrakinoner som har aktive antimikrobielle egenskaper.

Cayenne (40 HU)

Den krydrede og varme smaken av rød pepper cayenne har en komponent referert til som capsaicin som når den brukes lokalt på hudområdet kan redusere smerte og irritasjon. Denne lignende beroligende funksjonen kan bidra til å eliminere kløe og irritasjon forårsaket av hudpsoriasis. Cayennepepper fungerer som et bæremiddel som kan aktivere og hjelpe aktiviteten til noen andre elementer til hudens oljekjertler og hudporer.

Rødkløver (blomst)

Rødkløver er kjent for å være rik på essensielle vitaminer for huden som vitamin A og vitamin B-kompleks. Det brukes til å fjerne giftstoffer fra blod. I gamle tider ble friske blomster hakket og påført direkte på huden for å behandle insektbitt av betennelser. I dag er rødkløverekstrakt en av komponentene i kremer og lotioner mot slike hudsykdommer som psoriasis.

Root of lakris

Denne søtblomstrede urten har blitt brukt i århundrer i Ayurveda og tradisjonell kinesisk medisin. Inntatt i riktige mengder kan det redusere hudbetennelser og rødhet, behandle dermatitt og enkelte infeksjoner. Lakris brukes også som et hudlysende middel og som et mykgjørende middel i rensemidler og kremer.

Vi oppfordrer ikke til å lage en slik blanding på kjøkkenbordet ditt. Husk disse effektive plantene når du kjøper produkter for aknebehandling. Med slike ingredienser vil du kunne få ønsket effekt.

Hvordan finne den beste løsningen for aknebehandling?

Når du velger en aknebehandlingsløsning, du vil at den skal fungere og du vil at den skal være rimelig. Du kan bli frustrert mens du velger de beste akne-bekjempende produktene for deg på grunn av overflod av dem på markedet i dag.

Det er fantastiske tips som kan gjøre det mye enklere å velge riktig produkt for deg.

1. Retningslinjer anbefalt av FDA

Det er et par anbefalinger for å velge en urtebasert antiaknebehandling. Food and Drug Administrations nye regler sikrer for eksempel at de økologiske eller urtemedisinene:

• Alle sikkerhetsstandarder må tas i betraktning

• Er fri for skadelige ingredienser, forurensninger eller urenheter

• Produktet skal merkes på riktig måte i henhold til retningslinjer fastsatt av standardene.

Som du ser er det en god idé å bruke de samme FDA-anbefalte retningslinjene når du velger en anti-akne krem, lotion, olje eller annet lignende produkt.

2. Er det klinisk testet?

Vi lever i en epoke med evidensbasert medisin og bør basere vår vurdering på ekte vitnesbyrd og rene fakta og bevis, og ikke bare nakne påstander. Velg derfor et godt multikomponent aknehjelpemiddel som har ingredienser som er klinisk testet etter tid og erfaring og som har blitt anbefalt av kvalifisert helsepersonell og leger til daglig bruk.

3. Er den helt kompatibel?

Kosttilskudd av høy kvalitet produseres i henhold til formlene, som minimerer risikoen for mulige ettervirkninger for størstedelen av kjøperne. De som ser etter det effektive hudpleiesystemet, bør finne det som er bra for folk uansett alder og kjønn. Besøk aknebehandlingsforumet og bla gjennom anmeldelser. Produktet ditt bør vurderes til å gi like raske og beste resultater hos unge voksne så vel som hos middelaldrende og eldre kvinner og menn.

4. Er det risikofritt?

Noen anti-akne-programmer har bivirkninger akkurat som tradisjonelle medisiner. Undersøk derfor om dette hudpleietilskuddet er fritt for uønskede effekter på kroppen din når du velger ditt produkt.

Den enkleste måten å gjøre det på er å studere godt alle aknefora du kan finne og se om produktet du vil bruke har en godkjenning fra en kjent stor internasjonal autoritet på helse. For å oppsummere, vær oppmerksom på flertallets mening fordi det vil være den rette. Du kan finne det beste produktet for huden din hvis du tar denne faktoren i betraktning.

5. Sammenlign og se om produktet er rimelig og økonomisk

Hudpleieprodukt for aknepasienter kan ikke kalles det beste med mindre det er rimelig. Dermed vil et produkt som gir deg mer for mindre være det beste valget.

Hvis du går til apoteket vil du se mange produkter av forskjellige typer i det. Alle av dem er rettet mot å bekjempe akne. Du vil se kremer, hudpleiekremer, kosttilskudd, lotioner, oljer for å forhindre problemet. Det er mange merker som produserer naturlige produkter, men ikke alle fungerer som de skal for å produsere gode resultater. Selv de produktene som brukes ofte kan føre til uønskede effekter.

Det viktigste er å ta hensyn til anmeldelser fra andre mennesker som prøver å behandle tilstandene deres med dette eller det produktet, og deretter dele inntrykkene, informere andre brukere om produktet var nyttig.

Piller for aknebehandling uten kirurgi 

Menn og kvinner prøver ofte å behandle akne og forbedre utseendet deres, vurdere kjemiske teknikker som kan ha ganske uheldige, til og med livstruende effekter opp til ender med kirurgisk interferens. Men nå forstår mange at den sikreste måten å få ønsket resultat på er å ta medisiner av naturlig opprinnelse.

Hele kroppen din vil være sunn når urtemedisiner brukes. Du kan redusere smerte og forebygge helseproblemer hvis du velger naturlige produkter. Gjør din fysiske tilstand til førsteprioritet. Naturlige aknebehandlingspiller gir strålende resultater og er helt trygge. Hvis du bestemmer deg for å ta akne behandling piller av naturlig opprinnelse, vil du merke resultatene veldig snart. Du vil ikke lide av noen komplikasjoner, siden disse pillene ikke inneholder noen unaturlige ingredienser og konserveringsmidler. Etter bare noen få dager med å ta kosttilskuddene vil du ha en klar hud i ansiktet, og akne vil også forsvinne. Du vil bli kvitt aldringstegn som rynker eller strekkmerker.

Piller for aknebehandling inneholder en urt som heter "Elixir of Youth". Ifølge legenden ble planten tidligere brukt til å behandle alle hudsykdommer. Urten vokser ikke mye og den blomstrer bare to ganger i året. Derfor tar det tid og krefter å trekke ut nyttige stoffer. Ifølge forskningen inkluderer disse urtene biologiske ingredienser som gjør huden din ren. Aknebehandlingspiller kan gi deg det du trenger, og du vil øke selvtilliten din.

Piller for aknebehandling kan komme med vitamin E, som også er en god antioksidant og fuktighetskrem . Klar ansiktshud vil få deg til å føle deg ung, og vil bidra til økt selvtillit – alt uten mulige bivirkninger!

Naturlige aknebehandlingsprodukter

Så du er allerede moden med midlene for kampen din, og du har allerede valgt den måten du vil gi ingen anger til akne, og du kommer til å ødelegge akne som dukker opp på huden din, enten på skuldre eller ben eller armer eller hvor som helst. Men spørsmålet er åpent med de midlene du vil bruke i din kamp. Ja, saken gjelder naturlig behandling av akne.

Det er mange årsaker til akne. Disse årsakene er ganske enkelt allsidige, så det hender at du bare ikke vet hvor disse ekle flekkene har kommet fra. Akne kan være forårsaket av hormoner eller usunt miljø - det ser ut til å dukke opp fra ingensteds! Men årsaken er definitivt alltid til stede.

Et så stort utvalg av årsaker utløser et stort utvalg naturlige behandlingsalternativer for akne. Vanligvis blir de bevist med tester eller med brede praktiske anvendelser, men likevel kan du ikke forutsi om noen av dem vil være virkelig nyttig i ditt tilfelle. Men la slike mangfoldige valg gi frihet for dine handlinger. Det er mange produkttyper og hver av dem har forskjellig handling.

Det som er veldig viktig når du velger anti-akne preparat er å lese anmeldelsene. Selvfølgelig er det tilfellet ikke bare med forberedelse mot akne. Produktanmeldelser er ikke skrevet for moro skyld. Hva bør du være oppmerksom på ved å lese akne naturlig behandlingsanmeldelser? Svært ofte skrives det at produktene kun anbefales etter påtegninger fra lege. I dette tilfellet er det utvilsomt bedre å konsultere en god spesialist før du bruker slike preparater.

En produktanmeldelse kan også gi deg kort informasjon om produktets omdømme. Prøv å frese ut all informasjon om referanser til selskapet som produserer dette produktet.

Det du også bør referere til er pengene-tilbake-garanti. Dette er også delen av omdømme, produktsikkerhet og en viktig faktor som en enkelt ting - hvis du vil bli betalt tilbake i tilfelle svikt i forberedelsene for å beseire akne, vil du i det minste ikke tape penger. Dessverre er tapt tid allerede garantert.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Å låse opp hemmelighetene til kvinnelig libido: En omfattende guide til kvinnelig seksuell helse

Mange kvinner opplever problemer i sexlivet og ser etter løsningene . Problemet er at du enkelt kan finne et mannlig forbedringsprodukt: fra velkjent Viagra til alle de urte-pillene og kremene. Selv om disse alternativene øker den kvinnelige sexlysten, er de designet og formulert for menn og kan muligens forårsake bivirkninger. Historien bak kvinnelig libido Ofte  problemer , som har å gjøre med seksuell omgang, skremmer menn fordi de ikke vet hvordan de skal takle dem og hvordan de skal fikse situasjonen. Ulike farmasøytiske selskaper drar åpenbart nytte av denne ideen ved å tilby mannlige forsterkningspiller til menn som er opptatt av deres seksuelle forhold. Imidlertid kan klager på lav libido også sees hos kvinner, spesielt i 40-årene. Denne situasjonen kommer i de fleste tilfeller til uttrykk ved raskt tap av interesse og/eller energi før kvinner noen gang når en orgasme. Dette problemet plager damer og vokser til en faktor som truer harmonien i forhold. Svært ofte er eksistensen

Den komplette guiden til aknemedisiner og -behandlinger

Hva er akne? Kviser snakkes om av alle, og derfor kreves det en definisjon av dette begrepet. Akne er et begrep som vanligvis brukes på porer som er låst av talg (hvite hoder og hudormer med andre ord), pustler, knuter eller blærer, som påvirker ansikt, nakke, skuldre, bryst, rygg, øvre deler av ben og armer. Kviser er et stort problem for nesten alle ungdom og ganske mange voksne, og det varer en stund. Dette problemet er typisk for mennesker i forskjellige aldre, raser og kjønn. Et stort antall mennesker i alle land i verden lider av det. Det verste med akne er et stygt utseende av pustler og arr, som ofte er konsekvenser av akne. Akne har en betydelig sosial effekt. Stygge pustler får mange til å skynde seg til et apotek eller apotek, fordi folk tror at akne har en negativ innflytelse på deres forhold til hverandre. Årlig bruker folk tusenvis av millioner av USD over hele verden for å kjøpe akneprodukter. Typer akne Kviser er den mest utbredte typen akne, og det er den type