Gå til hovedinnhold

Den komplette guiden til aknemedisiner og -behandlinger

Hva er akne?

Kviser snakkes om av alle, og derfor kreves det en definisjon av dette begrepet. Akne er et begrep som vanligvis brukes på porer som er låst av talg (hvite hoder og hudormer med andre ord), pustler, knuter eller blærer, som påvirker ansikt, nakke, skuldre, bryst, rygg, øvre deler av ben og armer.

Kviser er et stort problem for nesten alle ungdom og ganske mange voksne, og det varer en stund. Dette problemet er typisk for mennesker i forskjellige aldre, raser og kjønn. Et stort antall mennesker i alle land i verden lider av det. Det verste med akne er et stygt utseende av pustler og arr, som ofte er konsekvenser av akne.

Akne har en betydelig sosial effekt. Stygge pustler får mange til å skynde seg til et apotek eller apotek, fordi folk tror at akne har en negativ innflytelse på deres forhold til hverandre. Årlig bruker folk tusenvis av millioner av USD over hele verden for å kjøpe akneprodukter.

Typer akne

  • Kviser er den mest utbredte typen akne, og det er den typen det overveiende antallet mennesker har, men det kan være greit å lære om andre akneformer også. Acne vulgaris er den grunnleggende typen, som bare inkluderer hudormer, den grunnleggende formen for hudlesjoner.
  • Lesjoner er små hudområder der akne oppstår, men begrepet lesjon refererer ikke bare til hudskader forårsaket av akne. Den ytre typen hudormer er definert som akne lesjoner, og i dette tilfellet tetter talgstoffet talgfolliklene.
  • Komedoner kalles hudormer og whiteheads med andre ord, avhengig av tilstanden til en pore, lukket eller åpen. I tilfelle av hudormer er åpninger av porene hovne og fylt med stoff laget av keratin og talg, og overflaten av den er svart. I tilfelle av whiteheads er porene lukket og fylt med sekretorisk produkt fra talgkjertelen, betent under hudoverflaten. Folk plukker og klemmer ofte på hudormer. Men å gjøre det hjemme, hvor det ikke er sterilitet, er en direkte vei til betennelse i vevet. Ulike bakterier kan veldig lett angripe kroppen gjennom en åpen pore.
  • Papuller er liten, fast og betent hud, som er litt hevet over hudoverflaten uten puss i seg. Små papler kan danne klynger, ettersom huden reagerer på akne.
  • Pustuler ligner papler, men de inneholder puss på innsiden. Pus består av en blanding av bakterier, hvite blodlegemer og døde hudceller. Området rundt sebaceous follikler og hår er den typiske plasseringen av pustler.
  • Maculae er konsekvenser av akne, de ser ut som røde flekker. En makula er flat, det er en rød flekk, noe forhøyet på hudoverflaten. Flere gule flekker sammen får en persons ansikt til å se ut som om det er betent.
  • Knuter er faste lesjoner. De gjør vanligvis mer vondt enn andre typer akne. Denne typen akne kommer dypt inn i huden og under den, og til slutt ødelegger de vevet. Fjerning av knuter gir sterke smerter og etter det er det arr igjen. Denne typen akne er svært vanskelig å kurere, og den eneste aknebehandlingsmetoden er isotretinoin.
  • Cyster ligner pustler på en måte. De er dannet som kapsler, og inne i dem er det pus, som er flytende eller halvflytende. Men de har større størrelse sammenlignet med pustler, og det kan være infeksjon i dem. Cyster trenger dypere inn i huden, og etter at de er behandlet, er det aknearr igjen. Av alle typer akne er det nodulocystisk akne, som er den mest alvorlige. De kan knapt behandles og bare isotretinoin kan være til hjelp. Isotretinoin er en sak mottatt fra vitamin A.

Hvem får akne?

Den faktiske situasjonen er at omtrent alle over hele verden har akne. Problemene starter når puberteten kommer. Det er på ca 12 år, og det er på grunn av hormonene. Det kan skje både med hanner og kvinner. Det avhenger ikke av din opprinnelse og familie. Det er veldig vanskelig å finne noen som har slapp unna kvisene i løpet av hele livet. I alle fall vil noe feilbalansere tilstanden til den hormonelle aksen din.

Alvorlig medisinsk aknebehandling er nødvendig i mer enn 40 prosent av alle aknetilfellene. Vanligvis er det fullt mulig å unngå alvorlig terapi, selv om det er umulig å unngå å besøke en lege. Men medisin i dag gir deg et bredt utvalg av akneprodukter, som du kan få tak i uten resept. De gir deg en mulighet til å overvinne akne.

Men det er ikke alltid at folk kan bli kvitt kviser så raskt og uten vanskeligheter. Akne er et av hovedproblemene med utseende fra tolv til tjuetre år gammel. Noen mennesker lider av alvorlige former for det, og andre møter dette problemet akkurat som voksne. Generelt er det et menns problem. De møter det på grunn av høyere nivå av androgener sammenlignet med kvinner. Men kvinners akne avhenger av deres fruktbarhetssyklus og av endringene den forårsaker.

Vanligvis behandler folk ansiktskviser. Men kviser kan også forstyrre en person som vises på ryggen, baken, armene eller brystet.

Å slite med akne koster mye. Sosial holdning til dette problemet er av den typen som gjør at folk kjøper massevis av akneprodukter på apotek eller apotek. Det er en årsak til akneprodukters popularitet over hele verden.

Rootårsaker til akne

Kviser er ikke behagelig å ha med å gjøre i alle fall. I tillegg er det ikke hyggelig å studere akne. Men man bør forstå at ethvert ubehagelig fenomen bør studeres for å kunne eliminere det en gang for alltid. Folk studerer forskjellige sykdommer og parasitter, fordi de er ivrige etter å vite hva de skal gjøre for å fjerne dem fra menneskehetens liv.

Vel, eliminering "en gang for alltid" er ikke tilfelle med akne. Rootårsakene til akne kan være veldig forskjellige, og til tider er det praktisk talt umulig å fjerne disse årsakene. Det er spesielt slik når vi snakker om interne årsaker til akne: hvordan bekjempe en ting som er i deg?
Grunnen til akne Kanskje i andre tilfeller har slike interne faktorer av andre problemer folk begynner å ta noen forberedelser i håp om at det vil gjøre. Men generelt er det ikke årsaken til akne.

Rootårsakene til akne er forskjellige og ikke så lette, selv i de fleste tilfeller svært vanskelig å eliminere, og det er bra hvis de ikke er så alvorlige at du kan tåle dem. Men i alle fall er akne plagsomt, irriterende og så videre og så videre.

Hva føler du med akne på ryggen? Jeg tror du har ubehag; du føler at noe på det stedet forstyrrer deg hver gang. Du kan også føle smerte, det berørte stedet kan klø, og sprutende hvite hoder kan gjøre klærne og undertøyet skitne.

Det samme er tilfellet med akne som vises på ryggen, på skuldrene, på baken, på bena, armene og andre steder hvor akne kan oppstå. I tillegg, hvis akne vises på hendene (armer) eller føttene (beina), kan det hindre aktiviteten din i enkelte områder. Kroppsakne lar deg ikke bruke favorittkjolen og/eller badedrakten din noen steder.

Hva føler du med akne i ansiktet? Jeg tror at ved siden av de effektene som kroppskviser forårsaker, vil du føle en stor bekymring for din skadede skjønnhet.

Så de grunnleggende årsakene til akne kan være veldig forskjellige, med utgangspunkt i interne årsaker som bakterier, økt talgproduksjon og hormoner og avsluttes med uryddig, men effekten er dårlig uansett og krever bruk av aknebehandlingsprodukter.

Eksterne årsaker til akne: miljøfaktorer

Mennesker er ganske sårbare skapninger. De er utsatt for mange ytre faktorer, som kan være virkelig hensynsløse for dem. Og fra noen av dem har ikke den stakkars menneskeheten noen effektive midler.

Når man hører slike ord, tenker han eller hun først på noen vulkaner eller tornadoer eller tsunami. Men det hender at et menneske kan være hjelpeløst når det har noen mindre problemer, som ikke forårsaker noen dødsulykker, men som likevel er en veldig, veldig ubehagelig ting. Et av slike problemer er akne.

Folk er sikkert ikke alltid så sårbare og hjelpeløse mot kviser. Men det er noen ytre årsaker til akne, som egentlig ikke kan forebygges. Noen ganger er de til og med vanskelig å unngå. Disse inkluderer først og fremst forurenset miljø, som er navngitt som en av årsakene til akne og utvilsomt mange andre sykdommer.

Ofte dreier dette seg om mennesker som bor ved siden av store industribedrifter, som selvfølgelig er kjent som store luft- og vannforurensere. Heldigvis, i de siste årene, har situasjonen med disse foretakene forbedret seg i miljømessige aspekter - dette er mest fordi oppdaterte gassrensesystemer har blitt utviklet og implementert på de fleste industrianlegg, som tillater reduserende støv, karbonmonoksid/dioksid og svovelinnhold i utslipp fra disse anleggene.

Likevel er det forstått at å bo for nær produksjonsanlegg kan gjøre mye skade på hudpleien din . Dette gjelder ikke bare luft, men også vann, som du kan svømme eller bade i mens det kan bli forurenset av industrielt avløpsvann og forskjellige kjemikalier som ofte vaskes av nedbør etc. i elver og innsjøer. Slikt forurenset vann gjør mye skade på huden og du bør ikke bli overrasket om du har kviser på enkelte deler av huden din etter en slik svømming.

Så du bør holde deg informert og vite i hvilke vannreservoarer det ikke anbefales å svømme.

Vennligst ikke gjør deg selv skade (f.eks. plukke og klemme akne) og besøk miljøvennlige steder når det er mulig.

aknebehandling

Naturlige aknebehandlinger er kjent for sin sikkerhet og effektivitet. De mest populære og velprøvde metodene og aknebehandlingene er listet opp nedenfor.

  • Prøv å ikke ta på ansiktet ditt. Det er ganske vanskelig, men du bør huske det. Vi berører ofte ansiktene våre mens vi tenker, leser eller ler. Ikke gni, klø eller ta på ansiktet med hendene, spesielt hvis de ikke er så rene. Faktum er at mange bakterier kan bli funnet på hendene våre, og disse bakteriene kan forverre problemet med akne. Selvfølgelig er det ikke lett å følge dette rådet fordi vi i de fleste tilfeller ikke innser at vi berører ansiktene våre så ofte. Bare bli vant til å kontrollere hånd-til-ansikt-kontakt, og ikke glem å vaske hendene fra tid til annen.
  • Hvis din akne er klassifisert som mild eller moderat, anbefaler vi å bruke slike akneprodukter som: hudsalver, kremer, ulike geler og løsninger som inneholder benzoylperoksid, azelainsyre eller salisylsyre. Dessuten kan produkter som inneholder benzoylperoksid brukes mot akne vulgaris forårsaket av Propionibacterium acnes. Også benzoylperoksid bidrar til å redusere produksjonen av hudolje. Andre problemer, inkludert hudormer og whiteheads, kan behandles med salisylolje, svovel og ressurser. Dessuten er salisylsyre god til å redusere antall aknelesjoner ved å gå inn i oljekjertlene og redusere deres overaktivitet.

Laserkirurgisk prosedyre for å behandle akne

Et stort antall menn og kvinner bruker laserkirurgi for å behandle akne. Alle vet hvilke farlige konsekvenser anestesi kan ha. I tillegg kan mange personer oppleve alvorlig smerte og trenge lang helbredelsestid, noe som betyr at de ikke vil være helt involvert i jobben og familielivet. Pasienter må få ekstra tabletter for å redusere smerte og prisen blir større, i tillegg til at risikoen blir betydelig. Mange kremer, kremer, medisiner og geler med hormoner eller kjemisk opprinnelse er heller ikke naturlige. Det anbefales sterkt å avstå fra disse strategiene også.

Hvis du foretrekker organisk aknebehandling, planlegg grundig hjemme eller med legen din. Først av alt må du ikke forvente umiddelbar utfall som ved laseroperasjoner. Men med naturlig aknebehandling vil det ikke være noen arr, ingen smertefull og tidkrevende helbredelse. Før du velger noen spesifikke aknebehandlingspiller, finn et tilsvarende forum med produktanmeldelser (akkurat som clearpores aknebehandlingsforum), sjekk og gjør deg kjent med listen over komponentene. Studer detaljene om hver komponent og unngå sjansen for allergi. Spør helsepersonell om anbefaling. Det neste trinnet er å vite om selskapet som produserer produktet. Enhver respektert produsent må gi deg pedagogiske forholdsregler og den fullstendige listen over ingredienser.

Hormonell akne

Millioner av kvinner vet når den tiden på måneden nærmer seg. Hormonelle endringer i andre halvdel av syklusen inkluderer hevelse, kramper, humørsvingninger og akne. Det har ikke vært mye forskning på emnet, men eksperter er enige om at premenstruell akne er en utbredt tilstand. Det er bekreftet at nesten halvparten av kvinnene lider av plutselige akne-oppbluss nesten i en uke før mensen.

Regelmessig aknebehandling som aktuelle retinoider og aktuelle antibiotika hjelper kanskje ikke ved hormonell akne. Legen din vil kunne identifisere om akne din er hormonelt påvirket av følgende ledetråder:

- Akne hos voksne, enten dukker opp for første gang eller vedvarer;
- Akneutbrudd før menstruasjon;
- Uregelmessig menstruasjon;
- Hudens fethet overgår normene;
- Hirsutisme (problemer med voksende hår)
- Økte nivåer av androgener i blodet ditt.

Selv om hormonell akne vanligvis begynner å forstyrre kvinner på rundt 20-25 år, kan ungdom og eldre kvinner være mottakelige for det. Og kvinner over 30 er en risikogruppe. Regionene som oftest blir angrepet av hormonell akne er underansiktet - kjevelinjen og haken - samt rygg og bryst, med ansiktet som fortsatt er det mest populære stedet for urenheter og lesjoner.

Hvordan og hvorfor starter hormonell akne – som er relativt moderat som regel og begrenset til sporadiske komedoner og små inflammatoriske knuter –? I en alder av ni eller ti begynner binyrene å lage dihydroepiandrosteronsulfat (DHEAS), et androgen. Flere år senere, når puberteten nærmer seg, øker talgkjertlene produksjonen av talg, hudens naturlige olje. Dette skjer som en konsekvens av aktiviteten til "mannlige" hormoner i en kvinnes kropp, slik som dehydrotestosteron (DHT) og testosteron.

Årsaker til hormonell akne

Hver kvinne må møte noen ting som oppblåsthet, kramper, humørsvingninger og akne. Det skjer hver måned. Akne anses å være påvirket av hormoner. Men forskerne har ikke fått noe svar på akkurat dette emnet - før nå. Den siste uken av syklusen er preget av hormonell akne-oppbluss hos 50 % av kvinnene, bekreftet en fersk studie.

Siden det er en spesifikk type akne, er det mest sannsynlig at hormonell akne ikke vil reagere på tradisjonelle behandlinger som aktuelle eller systemiske antibiotika eller aktuelle retinoider. Det er flere ideer som kan hjelpe deg og legen din med å finne årsaker til hormonell akne:

- Akne-oppblussing går foran menstruasjonssyklusen;
- Akneutbrudd finner alltid sted før menstruasjonen
- Rapport om uregelmessige menstruasjoner
- Fet hud i ansiktet ditt, det som ikke er vanlig for deg
- Overdreven hårvekst, også kjent som hirsutisme
- Nivåene av visse androgener økes

Hormonell akne begynner vanligvis rundt 20-25 år, selv om den kan ramme tenåringer så vel som modne kvinner over 30 år (i så fall er den mest vedvarende). De områdene som oftest angripes av akne er underansiktet - kjevelinjen og haken - samt rygg og bryst, med ansikt som fortsatt er det mest populære stedet for urenheter og lesjoner. Uavhengig av det faktum at hormonpåvirket akne sjelden er alvorlig og vanligvis viser seg som små inflammatoriske knuter og papler, kan kvinner som lider av sykdommen ikke la være å lure på: hvordan starter det? Hva er årsakene til hormonell akne?

For det første forekommer noen tid før puberteten (nær alderen 9 eller 10), begynner binyrene å frigjøre spesifikt androgent hormon - dihydroepiandrosteronsulfat (DHEAS). Androgener er såkalte "mannlige" hormoner, selv om de også produseres av en kvinnes kropp. Andre "mannlige" hormoner er dehydrotestosteron (DHT) og testosteron. Alle fungerer som sentralstimulerende midler for talgkjertlene. Resultatet av det er en intens produksjon av hudfett (talg), som er en av hovedårsakene til hormonell akne.

Det er grunnen til tenåringens akne og fet hud. Gutter lider mer av "mannlige" hormoner fordi de naturlig har flere av dem. Det er ekstremt vanskelig å behandle akne hos ungdom, siden deres hormonelle nivåer alltid endres. I noen tilfeller kan den første reaksjonen på den eksterne terapien være god, hvis leger bruker slike metoder som retinoider og benzoylperoksid. I noen tilfeller må antibiotika brukes. Men oftest gir disse medisinene, selv kombinert med et oralt antibiotikum, ikke et langsiktig middel for å behandle akne hos tenåringer på grunn av hormonelle endringer. Hyppige tilpasninger av behandlingsforløp er ofte nødvendig.

Mange kvinner opplever dette problemet under modenhet. Noen andre opplever kanskje ikke det før i tjue- eller trettiårene, og går gjennom kontinuerlige utbrudd noen dager før menstruasjonssyklusen. Det skjer fordi deres østrogennivå er det høyeste i midten av syklusen (forutsatt at en kvinne ikke bruker hormonelle piller for prevensjon). Når en kvinne nærmer seg mensen, synker østrogennivået. Det er også et annet hormon som kan forårsake hormonell akne. Etter eggløsning produserer eggstokkene progesteron som fører til fet hud.

Hormonnivå er også en av årsakene til hormonell akne som skjer hos gravide kvinner. På grunn av hormonforandringer i tredje trimester begynner talgkjertlene å produsere mye talg, og dette er årsaken til hyppige utbrudd. Overgangsalder kan også være på listen over årsaker til hormonell akne. Østrogenproduksjonen avtar og testosteron dominerer i kroppen til en kvinne.

Akne som utvikler seg under menstruasjon forsvinner ikke uten medisinsk hjelp. Du bør konsultere hudlegen og finne akneprodukter som vil behandle alle årsaker til hormonell akne.

De beste aknemedisinene

Kviser er et tøft problem for en stor mengde mennesker. Og mange av dem mister bare hjertet fordi det ofte er vanskelig å se seg om og trekke noen milepæler for seg selv i kampen mot akne, bare fordi aknebehandlingsprodukter er like mangeartede som årsakene til akne. Og selv noen preparater kan virkelig kalles topp aknemedisiner, det er ikke en garanti for at de vil være effektive i ditt tilfelle.

Bruk benchmarking. Det er ganske vanlig i næringslivet å lage forskjellige sammenligningsdiagrammer, for eksempel når et anbud holdes og en vellykket leverandør må velges. I slike tilfeller hjelper sammenligningstabeller (ofte med et system av karakterer) selskapet til å rettferdiggjøre valget og gå for det mest konkurransedyktige alternativet.

Det samme kan du gjøre med ditt akne-relaterte problem. Lag et sammenligningsdiagram over de beste aknemedisinene, der du kan nevne fremtredende funksjoner som vil hjelpe deg å kjenne til de viktigste fordelene og ulempene ved forskjellige produkter og selvfølgelig å nå det endelige målet – for å finne den beste aknemedisinen, og som lett kan finnes i fora for vurdering av akneprodukter.

Det kan være f.eks. sikkerhet, omdømmet til produktet osv. I diagrammet kan du utvikle et karaktersystem med vekten av hver funksjon/indikator, og summen av karakterer vil gi deg en ide om hva som er den beste aknemedisinen .

I listen over funksjoner kan du også inkludere slike funksjoner som handlingens kompleksitet. Komplekse produkter er som regel bedre enn enkeltvirkende. For eksempel kan slike komplekse preparater bestå av piller og gel i en pakke.

Dette er det beste alternativet fordi det kan bidra til å eliminere både interne årsaker til akne, for eksempel upassende nivåer av hormoner (ved hjelp av piller) og eksterne – økt talgproduksjon, blokkering av hudporene (ved hjelp av gel). Det vil sikkert gi mer effekt hvis du virkelig ønsker å bli kvitt kviser. Så tilordne en høy vekt (prioritet) til denne funksjonen i toppoversikten for sammenligning av aknemedisiner.

Naturlig kroppsvask for akne

Faktisk er det ikke så mange forberedelser som kan kjempe om retten til å være den samme. Men alle forstår at naturlig kroppsvask av akne er en god vei ut hvis du lider av denne ikke dødelige, men likevel svært ubehagelige og problem-forårsakende sykdommen. Det kraftigste argumentet er at naturlige preparater alltid har færre bivirkninger enn unaturlige.

Hvis du ikke tror at du kan lese en håndbok for en kjemisk generert kroppsvask for akne, og du vil forstå. Bivirkningene er bare mangfoldige. Kroppsaknebehandling er ikke så lett, og det er heller ikke så trygt når du tar slike preparater.

Å tenke på helsen din er en god ting, og det er utiskutabelt bra når du ikke bare tenker på det nåværende øyeblikket i helsetilstanden din, men også på konsekvensene av behandlingen, som du bruker på enhver sykdom du har.

Så hvilket stoff kan brukes og tenkes å være virkelig egnet for naturlig kroppsvask av akne? Dette er forskjellige urter, mineral- og vitaminbaserte preparater. Men det er også noen mye brukte produkter som ikke er naturlige og kan gi noen bivirkninger.

Først er benzoylperoksid. Det er et ganske velkjent aknebehandlingsprodukt og har relativt mild virkning, så det anbefales ofte for bruk i noen ikke veldig vanskelige tilfeller, som et generelt middel for å bekjempe akne. Men til tross for det faktum er benzoylperoksid og dets kjemisk modifiserte versjoner en sak som tørker huden slik at noen uønskede bivirkninger kan forårsakes av det.

Retinoider er stoffer i forhold til vitamin A. Generelt er disse noe sånt som kunstige analoger av dette vitaminet. Som vitamin A bør konsumeres for å forbedre huden og bli kvitt akne, som retinoider er nyttige for ekstern behandling av akne. Men likevel har de kunstig opprinnelse og kan påvirke huden skadelig, spesielt en av dem som kalles isotretinoin. Retinoider som isotretinoin har en så lang liste med bivirkninger at det er mer skremmende enn selve akne.

Hvordan bruke retinoider mot akne

Retinoider er ikke så ufarlige som for eksempel naturlige preparater for aknebehandling er. Retinoider er faktisk bare kjemiske stoffer som brukes til aknebehandling. Til tross for at de er i slekt med retinol (Vitamin A), er de faktisk ikke like nyttige som dette vitaminet, og i motsetning til vitaminer, bør de brukes veldig forsiktig.

Det gjelder spesielt retinoider som brukes oralt, mest fordi de er kraftigere i sin virkning og foreskrives i tyngste tilfeller (det mest kjente retinoidet, som brukes oralt, er isotretinoin – kanskje det kraftigste legemiddel for aknebehandling). Hovedgrunnen til at retinoider bør brukes så forsiktig er det faktum at de ikke er naturlige. Aknebehandling med retinoider er likevel ganske effektiv.

Til tross for at enkelte retinoider (bare blant de som brukes eksternt – i noen lokale hudområder) selges uten resept, anbefales det ikke å bruke dem uten å konsultere lege. I utgangspunktet er dette reseptbelagte medisiner mot akne. Saken er at retinoider på grunn av deres unaturlighet har visse bivirkninger, som kan være ganske alvorlige i noen tilfeller.

Lær hvordan du bruker retinoider mot akne og finn tiltakene som anbefales på det sterkeste før du velger og bruker retinoider:

  1. les en bruksanvisning eller merknad, eller annen informasjon som er vedlagt preparatet og følg forskriftene nevnt i denne håndboken;
  2. spør en lege om bruksmåten og hyppigheten av bruken, samt om forholdsregler som er nødvendig når du tar preparatet;
  3. følg foreskrevet dosering nøye;
  4. ikke gi opp å ta preparatet, samt ikke å endre doser uten å konsultere en lege;
  5. informer legen om eventuelle bivirkninger eller andre uventede problemer som dukker opp under behandlingen.

Hvordan bruker jeg retinoider mot akne? Kanskje bruk av retinoider ikke er en slags stor vitenskap, men de bør brukes forsiktigfordi disse produktene ikke kan være helt trygge. Hvis du leter etter en tryggere medisin, er det bedre å vende seg til naturlig aknemedisin.

Hva er isotretinoin?

Så hva er din kunnskap om isotretinoin? Kanskje du har hørt at isotretinoin er en av retinoider og er et syntetisk produsert stoff som brukes til aknebehandling, slik andre retinoider er. I tillegg til at isotretinoin er en syntetisk i forhold til retinol, er sistnevnte kjent for oss som vitamin A. Men selvfølgelig er isotretinoin i ingen av tilfellene lik vitamin A i sin virkning eller i noen andre parametere forbundet med ved å bruke dette preparatet. Så hva annet er viden kjent om isotretinoin?

De som vet mye om stoffet er ganske naturlig for det meste de som er opptatt av aknebehandling, altså leger og deres pasienter. Det er i alle fall ikke bra å være sistnevnte, fordi det også er noen fakta som er kjent om isotretinoin, som definitivt ikke vil gi deg noen tillit når du bruker dette stoffet. Isotretinoin, og det er hovedgrunnen til at du i det minste bør være forsiktig med å bruke det, for ikke å si mer, at du burde være redd for å bruke isotretinoin.

Se, isotretinoin er bare et av de sterkeste legemidlene som i det hele tatt brukes til aknebehandling. Og husk også at det ikke er et naturlig produkt, så det kan ikke være så kompatibelt med organismen din som det kan være. Så kraften til dette stoffet så vel som dets unaturlighet lik veldig sterke bivirkninger forårsaket av det. Og siden isotretinoin er det sterkeste aknebehandlingsproduktet, har det de alvorligste bivirkningene. Graviditet er den største kontraindikasjonen mot bruk av isotretinoin – gravide kvinner bør aldri bruke dette stoffet, fordi det er i stand til å gjøre store problemer med sine fremtidige barn.

Det du kan gjøre med dette, er enten å ikke bruke isotretinoin, eller prøve å unngå å bruke det på forhånd. Se, på grunn av sin styrke er isotretinoin generelt foreskrevet bare i ekstreme tilfeller. Og slike tilfeller er generelt ikke så vanskelig å unngå.

Behandlinger mot akne

Hvis du ønsker å behandle akne effektivt, må du finne de riktige produktene til en passende pris for å takle med problemet. Det kan til tider virke som om det er vanskelig å oppfylle det i dagens markedssituasjon.

Selv om det finnes et bredt utvalg av naturlige hudpleieprodukter og anti-akne-behandlinger, fungerer de fleste av dem ikke og kan ikke bringe deg nærmere den sunne, klare huden de lover. Husk også at selv de kosttilskuddene som oftest kjøpes og brukes av forbrukere kan forårsake noen uønskede bivirkninger.

Så gjør deg valg av en effektiv urtebehandling først etter å ha lest en god del anmeldelser på aknefora og gå for hudpleiesystemet som består av flere komponenter, da det betyr at et slikt system kan løse akneproblemet på forskjellige nivåer.

Du kan finne flere anti-aknebehandlingstips i aknebehandlingsforumet.

aknearr

Kvisearr er arrvevsmerker etterlatt av kviser som ikke har blitt behandlet eller blitt betent. Aknearrs størrelse, frekvens og type avhenger av flere genetiske faktorer, som er spesifikke for hver person. Noen personer er mer sannsynlig å ha akne arr på grunn av deres arv og hudtype. Dette er grunnen til at alle som ønsker å behandle akne må sørge for at lesjonene deres vil leges ordentlig og permanent.

Milde og myke aknearr tar opptil åtte uker før de forsvinner. Hvis aknebehandlingene ikke virker, snakk med legen din igjen, og han eller hun vil hjelpe deg å velge en sterkere aknebehandling for arr, som retinoider-basert aknebehandlingskremer. Dette gjøres for å forhindre akneutbrudd og for å muliggjøre avskalling av hudceller rundt aknearrene.

Den beste måten å ta vare på aknearr på er å forebygge akne ved å bruke en aknebehandling. Dette kan sette en stopper for grunnleggende årsak til akne, behandle akne og til slutt i det hele tatt forhindre aknearr.

Sommer vs. akne

Sommeren er i full gang. De fleste tilbringer mye tid utendørs for å gjøre opp for de endeløse vinter- og vårmånedene. Vi planlegger ferien på forhånd, lager fester på stranden, går en tur i solen, nyter hver solskinnsdag og glemmer farene vi er utsatt for mens vi tilbringer tid i solen.

Det er ingen hemmelighet at vi svetter mer når været er varmt. Det er bevist at svette gjør problemet med akne verre. Vi tørker ansiktene våre ofte når det er varmt, noe som ikke er et godt valg hvis du har akne. Det beste du kan gjøre er å vaske bort svetten med varmt vann. Husk å vaske ansiktet forsiktig. På grunn av eksponering for sol og vind blir huden vår veldig tørr. Det flaker seg, hakker og føles stramt. Det er svært vanskelig å behandle tørr hudskade. I tillegg bidrar vind til å tette porene. Derfor er det viktig å ta vare på huden din om sommeren med riktige aknebehandlingsprodukter.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hva er akne? En omfattende oversikt over akne, kviser og hudormer: Symptomer, årsaker, behandlingsalternativer.

Med alt dette snakket om akne, kan vi like godt prøve å definere tilstanden litt. Akne er det ofte brukte navnet på porer som er tilstoppet av talg (også kjent som whiteheads og blackheads), kviser, knuter eller cyster som kan vises i ansikt, nakke, skuldre, bryst, rygg, overarmer og øvre ben. De fleste tenåringer og en god del voksne lider av akne i mer eller mindre lengre perioder. Tilstanden er ikke begrenset til noen aldersgruppe, rase eller kjønn. Det påvirker hundrevis av millioner mennesker over hele verden. De største problemene med kviser er det ubehagelige utseendet til kviser og arrene de kan etterlate seg. Typer av kviser Selv om kviser er den desidert vanligste formen for kviser og den de fleste sannsynligvis vil møte eller lide av, bør du vite at det også finnes andre former for. Den enkleste formen er acne vulgaris, som kun inneholder komedoner, den enkleste av lesjonene. Lesjoner er små hudflekker som er påvirket av akne, selv om begrepet "lesjon" ikke

Å låse opp hemmelighetene til kvinnelig libido: En omfattende guide til kvinnelig seksuell helse

Mange kvinner opplever problemer i sexlivet og ser etter løsningene . Problemet er at du enkelt kan finne et mannlig forbedringsprodukt: fra velkjent Viagra til alle de urte-pillene og kremene. Selv om disse alternativene øker den kvinnelige sexlysten, er de designet og formulert for menn og kan muligens forårsake bivirkninger. Historien bak kvinnelig libido Ofte  problemer , som har å gjøre med seksuell omgang, skremmer menn fordi de ikke vet hvordan de skal takle dem og hvordan de skal fikse situasjonen. Ulike farmasøytiske selskaper drar åpenbart nytte av denne ideen ved å tilby mannlige forsterkningspiller til menn som er opptatt av deres seksuelle forhold. Imidlertid kan klager på lav libido også sees hos kvinner, spesielt i 40-årene. Denne situasjonen kommer i de fleste tilfeller til uttrykk ved raskt tap av interesse og/eller energi før kvinner noen gang når en orgasme. Dette problemet plager damer og vokser til en faktor som truer harmonien i forhold. Svært ofte er eksistensen